Караванот на велосипедисти и во Струмица

Велосипедскиот караван  помина денес и низ Струмица. Велосипедистите од Федерацијата на Македонија  се одморија на плоштадот „Гоце Делчев’’, а потоа го продолжија    патот до Штип.

Караванот патува од први семптеври низ двесетина македонски градови со цел да го популаризираат велосепедизамот.  Своето  шестдневно патување тие го  завршуваат утре на  Градскиот плоштад во Скопје.

Comments are closed.