Свечена приредба во чест на првачињата

Општина Струмица и градоначалникот Зоран Заев им посака среќен почеток на школската година на првачињата кои за прв пат денеска ќе седнат во клупите, додека децата од основните училишта приредија приредба во нивна чест.

Оваа година во основните училишта во општина Струмица во прво оделени се запишани 561 ученик. Се очекуваа оваа бројка да помине и преку шестотини бидејќи сите деца од турска националност не се запишани во првиот рок.

 

Comments are closed.