Струмичани даруваа крв

Црвениот крст од Струмица во соработка со Службата за трансфузиона медицина денеска организираше доброволна крводарителска акција во периодот од 08 до 14 часот.

 

Преставникот на Црвен крст, Заге Каменчева, изјави дека се задоволни со одзивот на граѓаните кои дојдоа да даруват крв за повредените и болните, и упати и благодарност до сите кои ја покажаа својата хуманост.

Во денешната крводарителска акција учествува граѓани од сите четри општини во струмичкиот регион.

Comments are closed.