ФОТО: Асфалтирани три нови улици во Банско

По Сачево и Муртино, денеска се асфалтираа 3 улици кои беа приоритетни за граѓаните на Банско, а ќе се бетонират и неколку џебови.

,,Во ова населено место се реализираат и други проекти.

Околу 65 проценти од населеното место е веќе покриено со фекална канализациска мрежа, а да може да биде целосно во функција потребна е пречистителна станица за којашто обезбедивме 30 милиони денари од Министерството за животна и останува само спроведувањето на тендерската постапка.

Го решаваме и проблемот со питката вода, изработивме проект за филтер станица во вредност од 43 милиони денари и имаме обезбедно средства за изградба на станицата, со што инфраструктурно го затвораме Банско.

Ќе го исполниме и ветувањето на местото на стариот и руиниран Дом на културата кој нема услови да биде преадаптиран, ќе направиме голем парк со мултифункционално детско игралиште.

Продолжуваме уште посилно…” – изјави градоначалникот на Струмица Костадинов

Comments are closed.