„Ние сме БРЕРА СТРУМИЦА“ – фудбалерите ги промовираат убавините на Струмица!

Струмичкиот прволигаш Академија Пандев Брера Струмица ја започна кампањата ,,Ние сме Брера Струмица“ со цел да се направиме симбиоза на фудбалот со убавините на градот но и струмичани кои се препознатливи како верни навивачи но и подржувачи на спортот.

За таа цел првотимците – капитенот Марио Врдољак, Папе Оумар Сице како и младите – голманот Марко Алчевски но и Ване Крстевски и Мартин Ѓоргиевски со фотографии ги промовираат убавините на Струмица која преставува расадник на врвни спортисти, но и град кој изобилува со голем број значајни културно историски споменици.

Со овој чекор клубот сака да даде придонес кон афирмација на градот и како туристичка дестинација но и да ги презентираме струмичани кои го сакаат и даваат поддршка на фудбалот но и спортот воопшто. Од таа причина фудбалерите облечени во дресовите на клубот се фотографираа на повеќе значајни локации и преку семејството на „Брера“ имаат намера да ги презентираме убавините на Струмица ширум Европа па и светот.

Со нашатата кампања го презентираме локалитетот „Цареви Кули“ кој преставува заштитен белег на градот- ареолошки локалитет каде се пронајдени остатоци од праисторијата, античкиот и средновековниот период. За богатата историја на Струмица сеуште сведочат кулите од 12 тиот век, ѕидините како и големата палета на значајни аретефакти кои се изложени во градскиот Музеј.

Ја промовираме и зградата на Општина Струмица која почнала да се гради од 1926 до 1931 година и по својата архитектура преставува вистинско ремек дело. Станува збор за објект каде во контуинитет е сместена локалната власт која е голем подржувач на спортот. Зградата е во стилот на неокласичната архитектура со декоративни елементи кои се со изразени западно стилски вилјанија. Врдољак, Сисе, Алчевски, Ѓоргиевски, Крстевски во зелени црни дресови преку фотографиите потсетуваат и на големиот македонски великан Гоце Делчев кој во Струмица го има најимпозантниот споменик но и познатото струмичко корзо. Го преставвуаат и големиот плоштадот каде стои звездата на нашиот ментор, големиот Горан Пандев но и споменикот Жена под маска кој го илустрира познатиот Струмички карневал. Потоа ја пренесуваат магијата на големиот градски парк со многу зеленило но и спортски терени, струмичките улици за што сите ја знаат легендарната песна „Во Струмица на улица“ како и многу други значајни културно историски споменици ….

„Ние сме Брера Струмица“ е кампања за градот Струмица и нејзините убавини, за струмичани кои го сакаат фудбалот и спортот, за младите да бидат горди на своите фудбалери, кампања за заедништво и повисоки спортски резултати.

Comments are closed.