Струмичките карневалски групи со уште едно успешно претставување на Струмичкиот карневал во странство

Струмичките карневалски групи деновиве имаа уште едно успешно претставување на Струмичкиот карневал во странство.

Овојпат достојно се претставија на 2-от меѓународен Бањалучки карневал кој се одржа од 26 до 28 мај 2023 година, во Бања Лука, Република Српска, БиХ.

Меѓу 18-те карневалски групи учесници, нашите карневалски групи: ООУ ,,Сандо Масев” Струмица, со карневалска маска ,,Моќта на љубовта”, Здружение за ора и песни ,,Фолклорна низа” Струмица со карневалска маска ,,Магични празници” и карневалска група ,,Китка” со карневалска маска ,,Цвеќиња”, секоја поединечно имаше впечатлив настап пред домашната публика, привлекувајќи го и вниманието на локалните и националните медиуми.

Comments are closed.