Градоначалникот Костадинов оствари средба со Н.Е. Адела Моника Аксинте, амбасадорка на Романија во Македонија

Денес градоначалникот Костадин Костадинов оствари средба со Нејзината Екселенција Адела Моника Аксинте, амбасадорка на Романија во нашава земја.

Посакувајќи и добредојде на госпоѓата Аксинте, градоначалникот Костадинов ја запозна со спецификите и потенцијалите на општина Струмица, како и со активностите на Локалната самоуправа за понатамошен прогрес на општината.

Романската амбасадорка, од своја страна, ја потенцираше добрата соработка меѓу Романија и Северна Македонија како земји сојузници во НАТО, но и целосната поддршка за членство на нашата земја во ЕУ, изразувајќи надеж за развој на соработката меѓу романската амбасада и Општина Струмица. Градоначалникот Костадинов истакна дека Општината е секогаш отворена за таква соработка, со надеж дека нејзиното унапредување ќе биде од значајна полза за општина Струмица и нејзините граѓани.

Comments are closed.