Поскапуваат горивата од вечерва на полноќ

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе Одлука со која од ноќеска на полноќ постапуваат цените на сите горива.

ЕУРОСУПЕР-95 посакува за 1 денар, додека пак ЕУРОСУПЕР-98 за 1,5 денари, дизелот посакува за 1 денар, а пак екстралесното масло за домаќинство 1,5 денари, а пак цената на Мазутот М-1 НС се зголеува за 0,176 ден/кг.

  • Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 80,00 (денари/литар)
  • Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 82,50 (денари/литар)
  • Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 81,50 (денари/литар)
  • Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 81,00 (денари/литар)
  • Мазут М-1 НС – 39,459 (денари/килограм)

Comments are closed.