Ова се четирите мисли кои минуваат низ главите на мажите кога ќе се најдат пред гола жена

ФОТО: LightField Studios / Shutterstock

Голото женско тело отсекогаш делувало како магнет за мажите. Кога жената се соблекува, мажите забораваат на се останато и само сакаат да се препуштат на задоволството со партнерката. Но, какви мисли всушност поминуваат низ главата на еден типичен маж кога ќе се најде пред гола жена?

Остани смирен
Кога жената ќе се соблече пред маж, без разлика колку пати тој видел слична сцена, сè во неговото тело почнува да дивее. Срцето чука побрзо, крвта ита до препоните и тешко размислува јасно. Мажите обично сакаат да остават впечаток на ладнокрвна личност на која изгледот на гола жена целосно не влијае, но попрво би почнал да вреска од среќа и возбуда.

Обидете се да се воздржите
Мажите се возбудуваат побрзо од жените, што значи дека не само што треба да се воздржат и да вложат дополнителен напор за да избегнат прерано кулминација, туку и повеќе да се грижат за задоволството на жената отколку за своето. Затоа, иако повеќе би сакале да водат љубов диво, понекогаш мора да водат љубов со побавно темпо и подолго.

Само да знаев што сакаше да направам
Мажите понекогаш не знаат точно што сакаат жените од нив во кревет, па не е погрешно жените малку да ги водат. „Машката работа“ е многу полесна ако жената кажува што сака, ги движи рацете каде што сака, ја презема контролата и покажува што ја пали. Ваквата комуникација ќе ве направи и двајцата многу посреќни.

Зошто толкава несигурност за голото тело?
И мажите имаат свои несигурности, но сепак тешко ги разбираат женските „инхибиции“ кога го кријат своето тело. Ако жената ги покрива градите со рацете, се крие под ќебето и не може целосно да се опушти, вистинскиот маж ќе направи се за таа да се чувствува добро. Мажите всушност не ги гледаат сите „несовршености“ за кои жените толку се грижат, па затоа дамите треба помалку да се грижат за својот изглед и да се препуштат на моментот.

Comments are closed.