Поевтинува еуродизелот и екстра лесното масло за домаќинство

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се намалува цената на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) за 2,00 ден/лит.

Цените на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 не се менуваат.

  • оД 25.11.2022 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:
  • Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 86,50 (денари/литар)
  • Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 88,50 (денари/литар)
  • Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 88,00 (денари/литар)
  • Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 83,50 (денари/литар)
  • Мазут М-1 НС – 41,783 (денари/килограм)

Comments are closed.