5 причини зошто избираме доминантен партнер

5 причини зошто избира Додека читаме и гледаме приказни од различни делови на светот за зајакнувањето на жените, постојат дами чие внимание и наклонетост го добиваат доминантните партнери. Тоа го покажуваат бројни студии кои го поврзуваат начинот на воспитување и воспоставените мислења во општеството со идејата за подредена положба. Главно се работи за несвесни избори, кои водат до тоа дека мажите се тие кои носат одлуки во врската или бракот.

Во денешно време е тешко да се дефинираат улогите на мажите и жените во општеството, бидејќи очекувањата и брзината на животот се значително променети. Жените се побунија против нееднаквоста, која со себе донесе и добри и лоши последици. Од друга страна, некои жени од понежниот пол сè уште повеќе ја ценат моќта и силата на мажите и се препуштаат на врски каде што се во втор план. Дали се работи за форма или избор, дознајте подолу. Се надеваме дека овие редови ќе ви помогнат подобро да се запознаете себеси или да препознаете дека е време за промена.

  1. Жените повеќе ги привлекуваат лошите момчиња со доминантен партнер

Иако ни се чини дека тоа е стереотип, тоа е факт. Доминантните мажи се повеќе склони кон пороци, како пушење или алкохол, како и импулсивни реакции. Ваквото однесување ги поттикнува жените, па тие стануваат лесни мети. Мажите добиваат контрола, па не е ни чудо зошто жените едноставно лудуваат по нив.

  1. Убавите мажи на некои дами им се помалку интересни

Жените генерално сакаат романтични прошетки и моменти со партнерот, кога само се држите за рака и уживате. Сепак, не сме сите исти, па понекогаш преферираме мажи авантуристи, кои ќе не водат во непознатото и со кои ќе доживееме луди моменти.

  1. Предност на мажите кои ги носат сите одлуки во врската

Има жени кои мислат дека нивниот живот ќе биде како непречено возење ако не мора да носат одлуки во нивниот заеднички живот. Нивниот избор, според тоа, преовладува на страната на доминантните мажи, кои ги преземаат работите во свои раце. Со текот на времето се навикнуваат на ваков третман и стануваат зависни од партнерот.

  1. Силно влијание од детството

Да се ​​биде доминантен, ако знаете да ја пронајдете вистинската мерка, може да биде пожелно. Меѓутоа, не ако се претвори во насилно однесување. Моќните мажи знаат да бидат заводливи и достојни за внимание, но треба да внимавате дали одлуките во врската се донесени под принуда. Понекогаш мажите ги принудуваат своите партнерки да се однесуваат исклучиво според нивните желби. Ова е знак дека е неопходно да се побара стручна или друга помош.

  1. Агресијата и злоупотребата се мешаат со доминација

Кога ќе размислиме малку подобро, нашите партнерски односи честопати се условени од начинот на кој сме воспитани. Можеби еден од родителите или двајцата бил доминантен, а тоа влијаело на изборот на партнер. Во овој случај, партнерот наликува на родителот, бидејќи тоа е позната шема. Веројатно дамите не се свесни за тоа, но го очекуваат она на што се навикнати во своето семејство.

Comments are closed.