5 причини зошто не треба да бидете пријатели со бившиот

Ако сте се сомневале дали треба да останете пријателски настроени со бившиот по раскинувањето, овие причини сигурно ќе ве одвратат од таа идеја.

Не е проблем ако ви е убаво кога ќе го запознаете, но дефинитивно не се препорачува блиско пријателство со поранешен партнер, а еве зошто…

Не е лесно да се исклучат чувствата

Ако сè уште не сте целосно над вашиот поранешен партнер, која е поентата да продолжите да комуницирате ако тој во меѓувреме е во врска со нова личност? Ќе ве фрустрира кога ќе слушнете за неговата нова љубов, а пријателскиот однос што го имате со него само ќе ви влее лажна надеж дека се може да биде како порано.

Тоа ќе ве спречи да пронајдете нова љубов

Постојаното гледање со бившиот ќе ве потсети на сите среќни моменти кои сте ги споделувале додека сте биле во врска и ќе ве направи помалку фокусирани на запознавање нови луѓе. Понекогаш е потребно радикално раскинување со минатото, за полесно да се впуштите во нова љубовна авантура.

Можеби бившиот партнер сѐ уште ве сака

Во случај вие да го иницирате раскинувањето, не е фер да останете пријатели со поранешниот партнер. Не смее да му/и биде лесно секогаш кога ќе ве види затоа што знае дека нема шанси повторно да го освои вашето срце.

Можеби повторно ќе завршите заедно

Тоа можеби звучи добро во теорија, но размислете за тоа, ако веќе сте раскинале поради една или друга причина, зошто да не го повторите истото?

Ќе бидете љубоморни на поранешниот партнер

Дали навистина сакате да знаете дека вашата бивша сега е среќно вљубена во друга личност, додека вие сте сингл со месеци? Ако не прашате нас, пријателството со бившиот е опасна илузија која нема да ви користи многу.

Comments are closed.