Чекајќи го принцот: Зошто избегнуваме вистински врски?

ФОТО: Lewis Parsons / Unsplash

Составуваме списоци со приоритетни машки квалитети, ги коригираме несоодветните, секој пат неволно намалувајќи ги нашите женски потреби. И добиваме, за жал, влошување на ситуацијата. Разочарани и очајни, генерално се откажуваме од се, а љубовниот живот станува нешто далечно, недостижно и апсолутно нереално.

Ние самите, несвесно го создаваме сето она во кое се наоѓаме, и програмата на осаменоста. Во следните неколку минути дознајте на кои начини. Се надеваме дека ќе ви послужи.

  1. Не сакате да промените ништо во вашиот живот

„Сакам совршен партнер, кој ќе прави сè на мој начин!“, често мислите. И во исто време, навистина добрите мажи не разбираат зошто тие треба да бидат единствените кои се прилагодуваат. На крајот на краиштата, многу жени, порано или подоцна, одбиваат односи со послушни мажи, губејќи почит и интерес за нив. Партнерството е во хармонија.

  1. Лошо претходно искуство

Трауматските искуства доведуваат до верување дека мажите се извор на негативност и болка. И како резултат на тоа почнуваме да избегнуваме врски. Некој не забележува позитивни мажи, фокусирајќи се исклучиво на несоодветни опции. Некој, напротив, прифаќа нешто што воопшто не функционира, за несвесно уште еднаш да се убеди дека има и не може да има ништо добро во врската.

  1. Се чувствувате убаво и задоволни сте со статусот сингл

Прави што сакаш, кога сакаш и не одговарај никому. Сè ќе беше во ред да не беше општеството кое врши притисок, и вечното глупаво и неточно прашање: „Уште не си мажена?“

Ако се препознаете во некоја од точките или имате свои ексклузивни причини за да бидете сами – сето тоа значи дека сте токму онаму каде што вашиот несвесен ум сака да бидете. Додека свесниот ум знае како да гради стратегии, да поставува цели и искрено да праша зошто, дури и откако ќе го добиеме она што го сакаме, продолжуваме да бидеме незадоволни и да се прашуваме дали навистина го сакаме ова.

Можете да си помогнете многу лесно ако имате висок степен на внатрешна мотивација:

Одлучете што сакате од врската (и дали воопшто го сакате), која е вашата цел. Кое е вашето барање.

Што всушност се крие зад тоа? Што ќе ви се смени во животот ако ви се исполни желбата, ако се оствари вашето барање? Како ќе се чувствувате тоа? Што ќе се случи со тебе?

Променете и поправете сè што сакате да додадете на вашето вистинско барање.

Започнете да создавате дневни визуелни слики од оваа посакувана иднина, со сите детали, сензации, па дури и звук доколку е потребно.

И што е најважно, само пуштете го, оставајќи го вашето несвесно да ја заврши целата работа наместо вас. Префрлете ја целата одговорност за резултатот на вашето несвесно. И мирно уживајте во личните внатрешни промени и убавите трансформации кои многу брзо ќе ви го променат животот на подобро.

Comments are closed.