Претставници на СОС детско село денес беа во посета на ОО Црвен крст – Струмица

ФОТО: Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Струмица

Претставници на СОС детско село денес беа во посета на ОО Црвен крст – Струмица.

„Денеска пријатно не изненадија преставници на тимот на СОС Детско село Македонија. Нашата организација се информираше за престојната кампања за згрижувачки семејства кои ја започнуваат со Министерство за труд и социјална политика и имавме можност подетално да се информираме за бенефитот од ваквата хумана активност. И ние како и нив цврсто веруваме дека ниту едно дете не треба да порасне само и дека секое дете треба да живее во стабилно и грижливо семејство . Промотивниот настан во Струмица ќе се одржи на 1 јуни во петок во градскиот парк спроти пицеријата „Хепинес“, а ние ќе го поддржиме настанот“, велат од ОО Црвен крст – Стрмица.

Comments are closed.