Објавени наградените учесници на литературниот конкурс „Да градиме мир“

По повод традиционалниот награден литературен конкурс во чест на родениот ден на трагично загинатиот претседател и сограѓанин Борис Трајковски, Библиотеката „Благој Јанков – Мучето“ Струмица ги објави наградените учесници на литературниот конкурс „Да градиме мир“.

Доделувањето на наградите на 25.07. 2022 година во 10 часот, пред споменикот на ,,Борис Трајковски” во градскиот парк во Струмица.

Категорија: ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

ПРВО МЕСТО:Марија Донева (Ученичка во VII одд. ООУ „Борис Трајковски“ с. Моноспитово ментор: Елисавета Мирчева
ВТОРО МЕСТО:Павел Стојанов Ученик во VI одд. ООУ „Мануш Турновски“ Ново Село ментор: Владо Ефтимов
ТРЕТО МЕСТО:Јована Велкова Ученичка во V – 1 одд. ООУ „Раде Кратовче“ Кочани ментор: Александра Миленовски

Категорија: СРЕДНИ УЧИЛИШТА

ПРВО МЕСТО:Василија Ѓоргиева Ученичка во II – 10 клас СОУУД „Димитар Влахов“ Струмица ментор: Костадинка Витанова
ВТОРО МЕСТО:Катерина Камбова Ученичка во II-10 клас СОУУД „Димитар Влахов“ Струмица ментор: Костадинка Витанова

Категорија: ВОЗРАСНИ

ПРВО МЕСТО: Марија Брндевска
ВТОРО МЕСТО: Славица Андреева
ТРЕТО МЕСТО: Костадинка Витанова

Comments are closed.