Од среда полициски час од 23 часот, кафеаните да работат до 22.30, предлага Кризниот штаб

Главниот координативен кризен штаб ги разгледа предлозите од Министерството за здравство и врз основа на нив предлага:

➡️ забраната и посебниот режим на движење да почнува од 23:00 часот до 05:00 часот наредниот ден;➡️ време за работа на угостителските објекти за работа со посетители/гости во отворениот дел од угостителскиот објект (само летни тераси, градини, а не во затворениот дел) да биде до 22:30 часот;Предлог-мерките ќе се разгледуваат на следната владина седница и доколку се усвојат, би биле со важност од 5 мај 2021 година (среда)

Comments are closed.