Утре ќе се одржи акцијата „Чисти ридови за сите“

🌳🌷Пролетта е период во кој се зголемуваат желбата и потребата за поголем престој и рекреација во природа. Нашата Општина има одлични локации за оваа намена.

.🧹🗑Еко акцијата ќе биде реализирана на ден 28.03.2021 година (недела) во периодот од 10.30 до 14.00 часот на две локации: од пред „Ловен дом” по трим патеката се до Св.Илија и од пред СОУ „Никола Карев” по асфалтниот пат до „Лозињата – Чамчифлик”. 🧴За време на акцијата ќе бидат почитувани сите мерки за претпазливост, носење на заштитна маска, држење соодветна дистанца, а учесниците ќе имаат можност за честа дезинфекција на рацете.🏃‍♀️🌿Целта на акцијата е чистење на отпадот од овие локации и подигање на јавната свест за почиста животна средина, а во неа можат да се вклучат сите граѓани љубители на природата.

Comments are closed.