Одбојкарките на Македонија Макс со победа на УГД Студент Жени во Штип

Одбојкарките на Македонија Макс од Струмица запишаа голема победа во Штип против екипата на УГД Студент Жени во Штип со победа од 1:3 во сетови, во натпревар од 5. коло од Втората фаза -2 од Прва одбојкарската лига.

АРХИВА

АРХИВА

Првиот сет заврши со 19:25, додека вториот со 17:25. Домаќинот ја подобри својата игра и третиот сет го доби со 25:18. Во четвртиот сет струмичките одбојкарки прикажаа подобра игра и сетот го добија со 23:25.

Во однос на табелата, Македонија Макс со 10 бодови е на петтото место, додека УГД Студент Жени со два бода помалку е место подолу на табелата.

Comments are closed.