ФОТО: Ѕвездата на Пандев вратена на плоштадот во Струмица

Плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица од денеска повторно го краси ѕвездата на нашата фудбалска легенда Горан Пандев.

Горан Пандев - ѕвезда 2

На местото каде што беше украдена во ноември 2018 година, е поставена нова ѕвезда на мермерна плоча.

Ѕвездата на Пандев беше поставена во 2010 година како симбол на освоената титула Европски и Светски шампион со италијанскиот гигант „Интер“, година во која е реконструиран и струмичкиот плоштад.

Горан Пандев - ѕвезда

Comments are closed.