ЖИТЕЛИТЕ ОД ТУРСКОТО МААЛО ВО СТРУМИЦА РЕВОЛТИРАНИ: УТРЕ ЌЕ СОБИРААТ ПОТПИСИ

Жителите од Турското Маало револтирани од како што тие велат дискриминацијата спрема нив која е присутна во струмичките угостителски објекти утре на пладне ќе собираат потписи и истите ќе бидат доставени до општина Струмица. Според нив, тие честопати низ некои кафичи и ресторани во Струмица  биле дискримирани дека се турци и не им било дозволено да излегуваат таму. download

Comments are closed.