Во градскиот парк поставени 29 нови канделабри со нови модерни ЛЕД осветлувачки тела

Денес во големиот градски парк поставени се 29 нови канделабри со нови модерни ЛЕД осветлувачки тела кои покрај тоа што овозможуваат поубаво и поинтензивно осветлување значително заштедуваат електрична енергија.
Со поставувањето на овие 29 нови канделабри Општина Струмица го заокружуви проектот “смарт осветлување” во градскиот парк кој е дел од концептот “паметен град” чија суштина е ефикасно извршување на обврските на општината преку новите технологии.DSC_0411 DSC_0418 DSC_0433

Comments are closed.