ФОТОГАЛЕРИЈА: Женскиот фудбалски клуб Тиверија ги започна подготовките

Женскиот фудбалски клуб Тиверија од денес ги започна подготовките за пролетниот дел од сезоната во Првата женска фудбалска лига.

ЖФК Тиверија Струмица - подготовки 2021 - 1

Клубот во пролетниот дел од сезоната влегува со единствена цел – борба за шампионска титула и Куп-титулата.

ЖФК Тиверија Струмица - подготовки 2021 - 2

Во пролетната полусезона, Миа Головска нема да биде дел од струмичкиот клуб. Од ЖФК Тиверија изразија благодарност за придонесот, посакувајќи среќна во понатамошниот дел од кариерата. Од друга страна Васка Василева добива право за настап во сениорска конкуренција. „Костурот“ на екипата е сочуван за пролетните предизвици.

ЖФК Тиверија Струмица - подготовки 2021 - 3

ЖФК Тиверија Струмица есенскиот дел од сезоната го заврши на второто место на табелата со 35 бодови, четири помалку од лидерот на табелата Каменица Саса.

ЖФК Тиверија Струмица - подготовки 2021 - 4

ФОТО: ЖФК Тиверија Струмица

Comments are closed.