НОВИ МЕРКИ: Угостителските објекти ќе работат до 21 часот

На владината седница денеска беа донесени следните нови мерки за спречување на ширењето на ковид-19 вирусот:
➡️ Работното време на угостителските објекти со работно време до 21 часот, освен за достава и шалтерска продажба на храна. Оваа одлука важи и за угостителските објекти на бензинските станици, а исклучени се угостителските објекти на ТАВ аеродромите во Скопје и Охрид.
➡️ Забрана за групирање на повеќе од 4 лица на јавен простор после 21 часот.
➡️ Граѓаните после 21:00 часот да не се движат на јавен простор доколку немаат важни и неопходни потреби.Плоштад_Гоце_Делчев_Струмица_2

Comments are closed.