Државата ќе дели платежни картички од по 6.000 денари – Еве на кои категории на граѓани им следува оваа мерка

Платежни карти ќе има за самохраните родители, пензионери кои имаат пензии до 15.000 денари, најави премиерот Зоран Заев.

pariНевработени кои се пасивни баратели на работа, самостојните работници, културните и естрадните работници.

Платежни картички ќе добијат и 540 студенти кои минатиот пат приговарале, но не успеале да добијат ваква помош.

 

Comments are closed.