Струмичките угостители и Локалниот совет за превенција денеска заседаваа во Домот на АРМ

Почитување на законите и протоколите на Владата на Република Северна Македонија во пандемија на КОВИД-19, беше темата на денешниот состанок на Локалниот совет за превенција на кој присуствуваа и сопственици на угостителски објекти и претставници на повеќе државни и општински инспекциски служби и институции.

Заеднички беше заклучокот дека треба доследно да се почитуваат мерките и препораките за заштита од ширење на корона вирусот, особено протоколите за работа на угостителските објекти, донесени од Владата на Република Северна Македонија и да се засилат полициските и инспекциските контроли.120139880_4618356264871817_2043406784764703209_n 120079448_4618356274871816_3000071362383351738_n 120074086_4618356271538483_3247452844457677856_n

Comments are closed.