Се чисти Спомен Костурницата над градот

Работни единици од одделенијата „Комунална хигиена” и „Градско зеленило“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец” започнаа акција за генерално чистење на Спомен Костурницата на ридот Самораница над градот. Со кастрење на гранките, тревите, збирање на сметот на пристапната патека како и негово целосно чистење, ЈПКД „Комуналец“ прави се, на овој споменик да му даде урбан изглед, овозможувајќи им на граѓани кои го посетуват овој прекрасен споменик да одмараат и рекреираат во убав урбан амбиент и да уживаат во прекрасниот поглед на градот и целата Струмичка котлина.119020213_3200010260052382_3081213932673759592_o 119059062_3200010663385675_4930148501278388083_o 119131932_3200010653385676_6360503380667563736_o

Comments are closed.