Третата фудбалска лига – Исток стартува во средината на септевмри

Новата сезона во Третата македонска фудбалска лига – Исток стартува на 13 септември. Во новата сезона, источниот регион ќе брои 8 екипи, а тоа се: Тиверија од Струмица, Спартмани од с. Градско Балдовци, Василево од с. Василево, Раклиш од с. Раклиш – Радовиш, Овче Поле од Свети Николе, Малеш од Берово, Детонит од Радовиш и Брегалница од Делчево.

ФК Тиверија - ФК Овче Поле - во Свети Николе 5. коло Трета лига - Југоисток

Во однос од претходната сезона, лигата во источниот регион е намелена за две екипи, тоа се Дојранско Езеро од Дојран и Младост од Валандово, кои во новата сезона ќе се натпреваруваат во ТМФЛ – Југ.

 

Comments are closed.