Се проширува патеката до третиот водопад кај Габрово

Деновиве Oпштина Струмица започна со дополнително уредување на просторот околу Габровскиот водопад. Се проширува патеката до третиот водопад во должина од 740 метри, а ширина 1,5 метри во карпестиот дел и истата ќе биде покриена со камен. Патеката ќе биде оградена, ќе има два моста и платформа на третиот водопад, а ќе се уредат и постоечките летниковци со маси и клупи.

Со овие зафати љубителите на природата ќе можат уште повеќе да уживаат во убавините на овој водопад.106987994_4220013168039464_8509489955474288178_o 107366031_4220013774706070_6312077502954866788_o 107461730_4220011914706256_99593793477433388_o

Comments are closed.