Струмичката полиција евидентирала 55 лица за еден ден кои не носеле маски

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (22/23.06.2020) по однос на уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 55 лицa, од кои 21 на подрачјето на Струмица, 14 на подрачје на Радовиш, 12 во Гевгелија и 8 во Валандово не ја почитувале истата и ќе следуваат соодветни мерки.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што не се констатирани непочитувања на мерката.полиција

Comments are closed.