ФОТО: Струмичкиот стадион „Благој Истатов“ на кој што игра Беласица, комплетно уреден!

Струмичкиот стадион „Благој Истатов“, на кој што Беласица игра има нови трибини, одличен тревник, уредена теретана и фитнес центар, простории за тренинг, а најново е уредувањето на стадионот и низ ходниците, односно внатрешниот дел, каде се поставени логото на клубот, името на клубот, стари фотографии, со што стадионот добива поинаков изглед и во внатрешниот дел.

На овој стадион, Беласица ги игра официјалните натпревари, а клубот во моментот е лидер во Втората лига – Исток, и се очекува истиот од следната сезона да се натпреварува во Првата лига, поради проширувањето на Првата лигата.

После Националната Арена “Тодор Проески” во Скопје, струмичкиот стадион “Благој Истатов” е најубавиот стадион во Македонија.

99241465_1757458187729587_4052807560858697728_o 99285185_1757458304396242_6189905668699324416_o 99292958_1757458231062916_1822093429551661056_o 100104679_1757458341062905_6589615322632814592_o

ФОТО: ФК Беласица

Comments are closed.