Градоначалникот Јаневски со честитка по повод Националниот ден на Власите

Почитувани граѓани од влашката заедница,26238871_1942202352487235_7541692549854834623_n

На денешен ден пред 115 години, во рамките на отоманската империја, била признаена етничката, културната и јазичната посебност на Власите. Токму затоа, 23. Мај во нашава земја се слави како национален ден на Власите. Ви го честитам овој за Вас голем ден, посакувајќи ви успех во негувањето и продлабочувањето на Вашите културни и традиционални особености.
Нека Ви е за многу години Националниот ден на Власите.

Comments are closed.