Донесени се протоколи за правните лица што повторно почнуваат со работа

Донесени се протоколи кои правните лица што повторно почнуваат со работа ќе мора строго да ги почитуваат. Сите мерки и препораки произлегуваат од Планот за намалување на рестриктивните мерки за спречување на ширење на коронавирусот. Протоколите можете да ги погледнете на линкот подолу, а се однесуваат на:
• Tренинг на спортисти во поединечни спортови
• Oтворање и работа на уплатно-исплатни места на приредувачите на игри на среќа во обложувалница
• Oрганизација на работни состаноци, обуки, курсеви и семинари
• Oдржување на седници на органи на управување и конференции
• Oтворање и работа на молови
• Работа на школите за обука на возачи

https://vlada.mk/node/21373?fbclid=IwAR3BqBRzQNPQ4trmvqklvK0X1C4BNuWfD5AqACHDMf3seTP7mjObyWNWp8UПлоштад_Гоце_Делчев_Струмица_(2)

Comments are closed.