Во изминатото деноноќие 2 лица не ја почитувале забраната за движење

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (10/11.05.2020), по однос на забраната за движење, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 2 лица не ја почитувале забраната за движење, 1 е приведено, а за 1 лице се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што не се констатирани непочитувања на мерката.полиција

Comments are closed.