Во Струмица одбележан Денот на победата над фашизмот

Денес светот слави 75 години од Денот на победата над фашизмот, а Европа 70 години од Шумановата декларација која се слави како Ден на Европа.
Имајќи во предвид дека нашава земја во времето на Втората светска војна беше на страната на Антифашистичката коалиција, а денес се забрзани чекори се движи кон членство во ЕУ, овие две јубилејни годишнини, со полно право ги чуствуваме за свои.
Нека ни е честит 9. Мај – Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа.
Нека ни е вековита Република Северна Македонија96735673_3976438282396955_896860038365184000_n 96785362_3976438689063581_2744845055490523136_n

Comments are closed.