Синоќа 8 лица не ја почитувале забраната за движење – 7 лица приведени

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (22/23.04) по однос на забраната за движење евидентирано е дека  на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 8 лицa не ја почитувале забраната за движење, при што приведени/лишени од слобода се 7 лицa, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.
Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што не се констатирани непочитувања на мерката.полиција

Comments are closed.