Круме Смилков со семејството донираше заштитна опрема во струмичката болница

Круме Смилков вчера заедно со фамилијата донираше заштитна опрема за здравствените работници во струмичката болница. На својот Фејсбук профил тој напиша:

Денеска, на болницата во Струмица со фамилијата (мајка ми Marija и брат ми Goran) дониравме 50 скафандери и 50 заштитни маски KN95.

Човек треба да е вистински благодарен ако има можност да помогне на секој кој има потреба во ова тешко време за сите нас. Да подели, да даде. Имам можност секојдневно преку мојата мајка да посведочам на беспоштедната и херојска битка што ја водат докторите, медицинските сестри и севкупниот медицински персонал кои се на првата линија против невидливиот непријател кој ни ги смени и отежна животите.

Затоа, со моето семејство, одлучивме да одвоиме од нашиот скромен буџет и да придонесеме во заштитата против коронавирусот за здравствените работници. Тоа е и нашиот знак на благодарност за се’ што прават за нас!

Да се грижиме за тие што го чуваат нашето здравје, нашиот живот! Заштитете се и вие и седете дома!

Среќни празници!

Круме Смилковkrume-familija 93474100_10157181143253202_89749693906550784_n 93475503_10157181143358202_7408264521933914112_n 93687044_10157181143458202_7251865680146857984_n

Comments are closed.