За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот

Владата на денешната седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 часот.

Оваа мерка за дозвола на движење за лицата со попреченост се однесува и на лицата што ги придружуваат овие граѓани за време на дозволеното движење во наведените временски периоди92578531_2357718707868482_5929291893606187008_n

 

 

 

Comments are closed.