Тринаесет струмичани не ја почитувале наредбата за ограничено движење

Ноќта на 05/06.04.2020 година на подрачјето на СВР Струмица 17 граѓани, од кои две малолетни лица, ја прекршиле наредбата од страна Владата на РСМ и Министерството за здравство на РСМ за време на епидемија, односно ги прекршиле предвидените забрани за движење во определен период. Тринаесет лица се затекнати на подрачјето на Полициска станица Струмица, три на подрачјето на Полициска станица Гевгелија и едно на подрачје на Полициска станица Радовиш. Во просториите на полициските станици се приведени 5 лица.полиција

Comments are closed.