Потврдени 26 нови случаи со КОВИД-19:

➡️ Девет пациенти се излекувани и пуштени на домашно лекување;

➡️ Денеска се потврдени 26 нови случаи со КОВИД-19: Дебар 1 , Скопје 19, Куманово 3, Прилеп 1, Тетово 1, Крива Паланка 1;

➡️ Вкупната бројка на дијагностицирани досега изнесува 285 лица;

➡️ Уште еден смртен случај – 79 годишен пациент од Дебар;

➡️ На Инфективната клиника примени се 8 нови пациенти, вкупната бројка на хоспитализирани на Клиниката изнесува 47. На механичка вентилација се поставени тројца пациенти, на 50, 63 и 67 годишна возраст;

19032020_VRSM_Filipce_pres

Comments are closed.