Тројца струмичани ги прекршиле редвидените забрани за движење

    Ноќта на 26/27.03.2020 година на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Струмица 10 граѓани, од кои 4 се малолетни лица, а 6                    останати         граѓани ги прекршиле прописите и наредбите предвидени од страна Владата и Министерството за здравство на РСМ за                 време на епидемија,         односно ги прекршиле предвидените забрани за движење во определен период.
        Седум од овие лица се затекнати на подрачјето на Полициската станица Радовиш, а три на подрачјето на Полициската станица Струмица.         Во         просториите на полициските станици се приведени седум лица.

Comments are closed.