14 струмичани го прекршиле полицискиот час

Ноќта на 24/25.03.2020 година на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Струмица 14 лица од кои 1 е лице над 67 годишна возраст и 13 се останати граѓани кои ги прекршиле прописите и наредбите предвидени од страна Владата и Министерството за здравство на РСМ за време на епидемија, односно го прекршиле полицискиот час со предвидените забрани за движење во определен период.
7 од овие лица се затекнати на подрачје на Полициска станица Струмица, 4 на подрачје на Полициска станица Радовиш, 2 на подрачјето на Полициска станица Валандово и 1 на подрачје на Полициска станица Гевгелија.  Во просториите на полициските станици се приведени 7 лица.Пазарот_Глобал_Струмица

Comments are closed.