Мобилните тимови на општина Струмица делеа флаери со препораки за заштита од корона вирусот

Мобилните тимови на општина Струмица составени од волонтери кои доброволно се пријавија и волонтери од Општинскиот Црвен крст, денеска,  на граѓаните им делеа флаери со препораки за заштита од корона вирусот. Флаерите се делеа на продавачите и купувачите на пазарите и околните улици каде што имаше зголемена фреквенција на луѓе.

Јавното здравје е заедничка одговорност. Да ги почитуваме мерките и да го заштитиме нашето здравје.1 (1) 2 (3) 3 (1) 7 (1)

Comments are closed.