Општина Струмица со сите свои ресурси е вклучена во спречувањето на ширењето на корона вирусот

Општина Струмица со сите свои ресурси е вклучена во спречувањето на ширењето на корона вирусот и заштита на здравјето на граѓаните.
Од раните утрински часови машински и рачно е извршена дезинфекција на градскиот плоштад и останатите големи јавни површини, најфреквентните сообраќајници во градот и комплетната урбана опрема.
Дезинфекцијата ја извршија ЈПКД „Комуналец“ и Територијалната професионална противпожарна единица, а истата ќе продложи и во наредните денови.
Здравјето пред се.89965609_2738405036212909_6185840112786472960_n 89972264_2738404909546255_7837862638531903488_n 90263181_2738404492879630_4559945526665019392_n 89877079_2738404819546264_4033697030860701696_n 89925065_2738404669546279_2807764251907719168_n 89948538_2738405206212892_4223421022113628160_n 89957690_2738404389546307_242379358293983232_n

Comments are closed.