Амбасадорката на Обединетото кралство на Велика Британија во посета на Струмица

Вчера и денеска амбасадорката на Обединетото кралство на Велика Британија и Северна Ирска во Република Северна Македонија, Рејчел Галовеј и нејзините соработници беа во посета на општина Струмица. Во придружба градоначалникот на Струмица Коста Јаневски како и  претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски и секретарот на Општината, Александар Оџаков, ги посетиа производствените капацитети на „Грозд“ и „Единство“ кадешто гостите се запознаа со процесот на производство.
Со гостите од Амбасадата на Обединетото кралство на Велика Британија и Северна Ирска ги посетиа и манастирите во Водоча и Вељуса.DSC_4264 DSC_4277 DSC_4285 DSC_4293 DSC_4325 DSC_4334 DSC_4349 DSC_4363

Comments are closed.