Трајче Серафимовски го фати крстот во водите на базенот ,,Аквариус”

Струмичани го одбележаа Големиот христијански празник Богојавление – Водици  покрај осветените води на базенот ,,Аквариус” во кој беше фрлен светиот крст. На најбрзиот Трајче Серафимовски кој го фати крстот, од името на општина Струмица градоначалникот Коста Јаневски му подари Крст реликвијар од Цареви Кули.82297082_2776878549017215_4699622033544183808_o 82377483_2776882482350155_8841349556462419968_o 82464481_2776878965683840_8069315067448918016_o 83091410_2776878762350527_4937024289246281728_o 83191033_2776879569017113_6271541130001645568_o

Comments are closed.