ЖФК Тиверија Струмица ги започна подготовките за вториот дел од сезоната

Првиот тим на ЖФК Тиверија Струмица ги започна подготовките за претстојната полусезона

Првиот дел од подготовките ќе бидат во спортската сала при СОУ „Димитар Влахов“ каде што има одлични услови за тренинзи, а потоа продолжуваме на Општинското игралиште „Филип Лазаревски“ во Струмица.

ЖФК Тиверија - подготовки за пролеттен дел од сезоната - 11.01.2020

Следува период во кој ќе има собири на У15, У17, У19 и А Репрезентацијата на Македонија и во одредени периоди екипата нема да биде комплетна.

Веќе е закажан двомеч во Струмица (почеток на февруари) со шампионот на Црна Гора – ЖФК Брезница од Пљевља. Дополнително ќе договориме уште неколку пријателски натпревари, а секако тука е и нашиот Меѓународен турнир Куп на Карневалот Струмица 2020 кој ќе се оддржи од 21-23 Февруари во Струмица.

 

Comments are closed.