Поставени прочистувачи на воздух во струмичките училишта

Општина Струмица од страна на Владата на Република Северна Македонија доби дваесет и шест прочистувачи на воздух за образовните институции. Денеска беа поставени прочистувачи во средните општински училишта ,,Јане Сандански” и ,,Никола Карев” и во основните училишта ,,Сандо Масев”, ,,Видое Подгорец” и ,,Маршал Тито” од Струмица. Ова е уште една од мерките која Општината ја спроведува за решавање на проблемот со аерозагадувањето.80208305_2550987321621349_8431391096948391936_n 80353661_2550987864954628_713407631372320768_n

Comments are closed.