Во с.Свидовица полицијата пронашла 33 мигранти

На 20.11.2019 околу 20.30 часот, полициски службеници од Полициска станица Струмица во координација со Регионален центар за гранични работи Исток, во атар на с.Свидовица, струмичко, пронашле 33 мигранти, од кои 21 државјани на Авганистан, седум на Пакистан, три од Иран и двајца од Ирак. Мигрантите биле предадени во Транзитен прифатен центар Гевгелија за понатамошна постапка. – пишува во соопштението од СВР Струмица.полиција

Comments are closed.