Кога е најдобар дел од денот за пиење на кафе?

Вистинскиот тајминг за пиење на кафе, ќе спречи вашиот организам да изгради толеранција од кофеинот, односно ако го конзумирате во вистинското време, кафето секогаш ќе ви делува. Според невролозите, најдоброто време во денот за пиење кафе е изутрина, помеѓу 9:30 и 11:30 часот.CXTF37-coffee_2677787b

Исто како и лековите, кофеинот треба да се конзумира само кога има потреба од него – во спротивно се соочувате со ризикот со текот на времето да не му делува на вашиот организам како што би требало.
Со кофеинот, ја контролирате свесноста на телото, затоа треба да се биде претпазлив во конзумирањето, според неврологот Стивен Милер.
Тој советува избегнување на пиење на кафе во периоди од денот кога телото е природно освестено. Пијте кафе изутрина, кога треба да се освестите и расоните.

Comments are closed.