Што да направите со скршената сенка за очи?

Твојата омилена сенка се раздробила во многу мали парчиња? Постои начин да ја користиш пак без многу мака…RazmrvljenoSjenilo

Епилогот секогаш е ист. Ќе се обидете да ја користите уште некое време, но набрзо ќе ја фрлите. Со овој трик ќе си ги поправите омилените сенки за очи за неколку минути, наместо да купувате нови и да фрлате пари за џабе.

Во скршената сенка, капнете малку алкохол. Потоа измешајте со лажиче или со прст и ќе добиете смеса која после неколку часа ќе биде во иста состојба како пред да се скрши. Нема потреба да се грижите за алкохолот, бидејќи тој ќе испари.

Наместо алкохол можете да употребите крема за очи или вазелин. Постапката е потполно иста.

Comments are closed.